Gyógynövényekkel a felső légúti megbetegedések kellemetlen tüneteinek csökkentésére

Torokfájást enyhítő gyógynövények

A felső légúti megbetegedések kellemetlen tüneteire - nem helyettesítendő az orvos által felírt gyógyszert és kezelést - alkalmazhatunk gyógynövényeket. A torokfájás enyhítésében segítségünkre lehetnek a kamilla, mely  enyhítheti a torokfájást és a köhögést, valamint nyugtató hatása révén segíthet az ellazulásban. Jó szolgálatot lehet a fájdalom csillapításában az antibakteriális és köptető hatással rendelkező kakukkfű, a mezei zsurló, a tüdőfűlevél és az apróbojtorján. A felsorolt gyógynövényekből készült teák és teakeverékek jó szolgálatot tehet betegség idején.

lándzsás utifű

Köhögés csillapítása gyógynövényekkel

lándzsás útifű, a kerti kakukkfű, az orvosi ziliz levél és a hársvirág segítséget nyújthatnak a köhögési inger csillapításában. Segíthet továbbá a borsmentalevél, a cickafarkfű, a tüdőfűlevél és a fehér akácvirág is. A gyógynövényeket fogyaszthatjuk teaként vagy szirupként is. Vizsgáljuk meg külön-külön is a felsorolt gyógynövényeket!

A mezei kakukkfű nyálkaoldó, köptető hatással rendelkezik, segíthet a hörgő- és szájüregi gyulladások kezelésében. Hozzájárulhat immunrendszerünk erősítéséhez, orrdugálás esetén inhalálásra is alkalmazható.

Az orvosi ziliz levél teája segítségünkre lehet a köhögési inger csökkentésében, öblögetőként alkalmazhatjuk szájüregi afták képződésekor, külsőleg meleg borogatásként segítheti a kelések kifakadását.

hársfavirág vizelethajtó és epehajtó tulajdonsággal bír, vese-, hólyag- és húgyúti gyulladások esetén segíthet a görcs oldásában. Izzasztó hatásával jó szolgálatot tehet lázas, felső légúti megbetegedések esetén. Öblögetőként is alkalmazhatjuk. Ízületi fájdalmak esetén alkalmazhatjuk kádfürdőként, hólyaghurut esetén ülőfürdőként. Fogyasztása szívbetegség esetén nem ajánlott!

borsmentalevél görcsoldó, epe- és szélhajtó hatással bír, segíthet a gyomor- és bélgyulladás kiegészítő kezelésében. Természetes étvágyfokozó tulajdonsággal rendelkezik.

cickafarkfű antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása révén hatékony segítséget nyújthat vírusos megbetegedések idején. Görcsold hatással bír, ezen kívül természestes étvágyfokozó is. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazható kád- vagy ülőfürdőnek is.

tüdőfűlevél nagy segítséget nyújthat mindenféle légzőszervi megbetegedés esetén, alkalmazhatjuk hörgőgyulladásra, torokfájásra, köhögésre, asztmára vagy szamárköhögésre is. Természetes köptető hatással bír, vérzéscsillapító, izzasztó tulajdonsággal rendelkezik. 

fehér akácvirág köhögéscsillapító és nyákoldó hatással bír, köhögés esetén önmagában vagy más gyógynövényekkel együtt alkalmazva fogyasztható.

 

Lándzsás utifű szirupok akciósan

Dr. Theiss Lándzsásútifű 250 ml

Dr. Theiss Lándzsás útifű 250 ml

A lándzsás útifű hozzájárul a felső légutak egészséges működéséhez.

Ár: 4195 Ft
Megnézem

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 2295 Ft
Megnézem
Akció

Vitaking Lándzsásútifű szirup 150ml

-7% Vitaking Lándzsás útifű szirup 150ml

Nyugtatóan hat a torokra és a mellkas, segíti a légzőrendszer egészségének védelmét.

Ár: 2870 Ft
3090 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea LándzsásÚtifű Szirup 250 ml

Györgytea Lándzsás Útifű Szirup 250 ml

A lándzsás útifű és a hársfa hozzájárul a légzőrendszer egészségének fenntartásához: nyugtatja a szájat, a torkot, a garatot és a hangszálakat, enyhíti a torok- és garatirritációt.

Ár: 3800 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Chen KohofluLándzsás Útifű Szirup 150 ml

Dr. Chen Kohoflu Lándzsás Útifű Szirup 150 ml

A lándzsás útifű és a bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) kivonatok nyugtató hatást gyakorolnak a torokra, garatra és a hangszálakra. Támogatják a szervezet természetes védekező rendszerét.

Ár: 2135 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Chen KohofluLándzsás Útifű Kapszula 40 db

Dr. Chen Kohoflu Lándzsás Útifű Kapszula 40 db

Nyugodt torok és légutak egész napra - Lándzsás útifű, echinacea, édesgyökér és borsmenta kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.

Ár: 2150 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!