Milyen formában lehet felhasználni a lándzsás útifüvet?

 

Az útifű egy apró, lágyszárú növény, amit gyakran tekintenek gyomként, hiszen szabadon nő szinten mindenütt a világon. Az útifű leveleit az indiánok már évszázadok óta felhasználják gyógyászati célokra. Sőt ma már a tudományos bizonyítékok sem hiányoznak a növény gyógyhtásait illetően. Az útifűben található tanninok gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal bírnak, így ideális többek között az influenza kezelésére is.

 

lándzsás utifű

Szirupként

A lándzsás útifű szirup hatékonyan méregteleníti a szervezetet. Eredményes orvossága a magas vérnyomásnak, a hólyagproblémáknak, a reumának, a láznak, a vércukorszintnek, a hasmenésnek, a gastritisnek, a vérhasnak, a peptikus fekélyeknek, a vérzéseknek, az irritábilis bél szindrómának, a hólyaggyulladásnak, a mlleéküreg-gyulladásnak, valamint a szénanáthának. Ezenfelül képes megszüntetni a dohányzás iránti vágyat is. A lándzsás útifű szirupot leggyakrabban a hideg és az influenza tüneteinek enyítésére használják.

 

Friss levelek

A lándzsás útifű friss leveleinek nyugtató és gyógyító hatásai vannak, ha a külső sebek, vágások, csípések és bőrbetegségekről van szó. Érdemes a legfiatalabb hajtásokat kiválasztani, amit áttörve közvetlenül lehet alkalmazni az érintett területen. Ez a szer képes leállítani a túl erős vérzést, gyógyítja a rovarcsípéseket, a kiütéseket, a gyulladásokat, a fertőzéseket, a keléseket, a pelenka okozta kiütéseket és mindenféle sebet. Frissen még salátaként is kiváló.

 

Kevés mellékhatása van

A lándzsás útifű szirupnak nincsen komolyabb mellékhatása, amit jól bizonyít, hogy még a gyerekek esetében is igen nagyfokú biztonsággal lehet használni. Egyetlen melllékhatása az allergiás reakciók azok esetében, akik allergiásak az útifű pollenjére. A lándzsás útifű szirup belsőleg fogyasztva okozhat még gázosodást, hasmenést, gyomorpanaszokat, szapora szívverést, illetve alacsony vérnyomást is.

Dr. Theiss Lándzsásútifű 250 ml

-11% Dr. Theiss Lándzsás útifű 250 ml

A lándzsás útifű hozzájárul a felső légutak egészséges működéséhez.

Ár: 3895 Ft
4390 Ft
Megnézem

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

-0% JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 1990 Ft
1990 Ft
Megnézem
Értékelések (1)