A lándzsás útifű külsőleg történő használata

A lándzsás útifű egy európai, évelő gyom- és gyógynövény, ami szinte minden éghajlathoz és talajhoz képes alkalmazkodni, ezért igen sok területen találkozunk vele nagy számban. Gyógyszerként leginkább a lándzsás útifű szirupot ismerjük, amit számos egészségügyi célra fel lehet használni, kezdve a méh csípésének enyhítésétől, a bronchitisen át, egészen a vesekövekig.

lándzsás utifű

A lándzsás útifű szirup külsődleges használatra

A lándzsás útifű szirupot gyakran használják borogatásként, amivel nagyon hatékonyan lehet kezelni a bőrelváltozásokat és az égési sérüésékeket. A lándzsás útifű szirup ezenfelül enyhíti a fájdalommal járó harapásokat, csípéseket és kiütéseket, valamint a hólyagokat, a fekélyeket, a karcolásokat, a napégéseket, a szél okozta pirosságot, az aranyeret, illetve más bőrgyulladásokat. Az útifű leveleit fel is lehet aprítani, majd alkohol segítségével kioldani belőle a hatóanyagokat. Az így kapott masszát nagy hatékonysággal lehet alkalmazni az adott felületeket, mivel képes ott felszívni a méreganyagokat, illetve lassítani a véráramlást is, aminek köszönhetően a sebek gyulladásai enyhülnek. A Prairieland Herbs Online szerint friss útifű leveleket is lehet használni közvetlenül a kisebb sérülésekre, a dermatitis és a bőrelváltozások kezelésére, úgy, hogy naponta három-négy alkalommal használjuk, mert így már a különféle fájdalmakat is enyhíteni lehet.

A lándzsás útifű levelei egy meleg, nedvesítő kötszerként is használható a sebekre, a fekélyekre, a vágásokra, a csípésekre és a duzzanatokra, ha felforraljuk és főzetet készítünk belőle, majd ezt a levelekkel együtt rászorítjuk az érintett bőrfelületre. Az Alternative Online Herbal szerint a lándzsás útifű gyökere alkalmas a gyulladások, a szálkák és a méregzések gyógyítására is.

Házilag is elkészíthetjük a lándzsás útifűből készült gyógyhatású készítményt. Csak annyit kell tennünk, hogy a leveleket apróra vágjuk, egy edénybe helyezzük egy kevés olajjal, alacsony lángon felmelegítjük a keveréket, majd addig főzzük, amíg pépes állagú krémet kapunk. Ezt használjuk a bőrbetegségek kezelésére, illetve a ráncok finomítására is. Az útifű képes nyugtatni, puhítani a bőrt, illetve betegségeit is kezelni. Fedjük le a tartályt és így akár két hétig is eltarthatjuk.

Dr. Theiss Lándzsásútifű 250 ml

-11% Dr. Theiss Lándzsás útifű 250 ml

A lándzsás útifű hozzájárul a felső légutak egészséges működéséhez.

Ár: 3895 Ft
4390 Ft
Megnézem

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

-0% JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 1990 Ft
1990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!